Како ниво духот работи

цевка на ниво на ниво на духот е направен од стакло. На внатрешниот ѕид на цевка ниво е криви површина со одреден радиус на заобленост. Цевката содржи течност. Кога нивото е навалена, на меурчиња во потегот на ниво цевката до крајот на ниво за да се утврди позицијата на ниво. Колку е поголем радиус на заоблување на внатрешниот ѕид на ниво на духот, толку поголема резолуција, а помали радиус на кривина, толку е помала резолуција. Затоа, радиусот на кривината на ниво на духот го одредува точноста на ниво на духот. Нивото на духот е главно се користи за да ја испита плошноста, правост, вертикалноста и хоризонтална положба на опрема за инсталација на различни машини и делови во обработка. Особено при мерењето на вертикалност, магнетна ниво може да се апсорбира на вертикалната работна површина, без рачно поддршка, со што се намалува интензитетот на трудот и ги избегнува мерење грешка предизвикана од топлинско зрачење на телото на човекот на ниво.

На дното и од страна на ниво на духот се во право-аголни конструкции со должина од 2000mm, и прецизноста општо (0,02-0,025) mm / m. Ако корисникот има посебни барања, тоа може да се прилагоди индивидуално. На zeroing структура на ниво на духот е уникатен, во споредба со конвенционалната структура: 1. Лесно да се нула. 2. По прилагодување, нула позиција не е лесно да се промени. Како што е прикажано на слика 1. Кога V-форма жлебот на дното на ротира дух ниво околу јадрото оска за 5 пати, ако меурчиња движи, ќе може да ги исполни барањата со прилагодување на завртки 2. Оваа ставка е приспособен во фабриката и генерално е непроменета.

Структурата на ниво духот варира во зависност од класификацијата. Нивото на рамка тип дух е генерално се состои од главното тело дух ниво, хоризонтално ниво, adiabatic рачка, главната ниво, покритие плоча и уред за нула прилагодување. Нивото на владетелот е обично се состои од тело ниво, покритие плоча, на главната ниво и со уред за нула прилагодување.

Нивото на духот користи дух ниво како мерен инструмент за мерење и читањето елементи. На ниво е запечатен стаклена цевка, и надолжниот дел од внатрешната површина е кружен лак површина со одреден радиус на заобленост. стаклена цевка на ниво е исполнет со течност со коефициент на низок вискозитет, како што се алкохол, етер и неговите смеса. Делот без течност обично се нарекува меур ниво. Постои одреден однос помеѓу радиусот на кривината на пресек на внатрешната површина на стаклена цевка и вредноста на дипломирањето. Според овој однос, наклонот на измерените авион може да се мери.


Време на мислењето: Јан-09-2020